Welkom Kras en Cool Een beetje gestoord Wat we voor je doen Garantie en Inruil Kopen op markten Contact
Radios Tuners Recievers Draaitafels CD Spelers
Tape Recorders Cassette Recorders Complete Sets Luidspreker Boxen Accessoires

 

 

Wat we voor je doen

De apparaten die wij onder handen nemen zijn vaak ten dode opgeschreven. Want er mankeert van alles aan en wie heeft dan nog interesse? Wij dus, want dan begint voor ons het avontuur. Spoorzoeken richting oorzaak van de problemen en dan richting oplossing. Onderdelen uit die tijd zijn niet meer te krijgen. We lossen dat op met behulp van donorapparaten, door onderdelen zelf te maken of ze van de andere kant van de wereld te laten komen. Kapotte lampjes, potmeters, schakelaars en verdroogde condensatoren worden vervangen, snaren vernieuwd, noem maar op.

Werkt een apparaat eenmaal weer perfect dan richten we ons op de cosmetische kant van de zaak. Ieder apparaat wordt tot op onderdeelniveau gereinigd. Beschadigingen worden zo goed mogelijk hersteld, hout zonodig opnieuw gelakt. Tjongejonge, er werd wel wat afgedampt in die seventies zeg. Wij spoelen hier volle emmers bruin nicotinedrap weg.

Tom Waits, Orphans, 2006
Tom Waits. Zichtbaar in de wolken met zijn audio van toen.

Taperecorders

Revisie van taperecorders is een hoofdstuk apart. Want als al het bovengenoemde dan is gedaan dan volgt bij recorders nog eens de afstelling en demagnetisering van het loopwerk en de koppen, en het inregelen van de versterkers. We gaan door totdat alle tonen die het apparaat in huis heeft er ook echt weer uit komen en er weer een juiste balans is tussen links, rechts, record en play back. Als een recorder het ons moeilijk maakt zijn we hier alleen al een halve dag of nacht mee bezig. Maar wel leuk! Dan komt het moment waarnaar we altijd weer toeleven. Het in elkaar zetten en een urenlange final test.

Meestal vinden we dan dat we nou juist dìt herboren apparaat toch maar stiekem voor onszelf moeten houden. Maar ja, dan zou het hier wat te vol worden en er bovendien voor jou niks te kiezen zijn.

Je eigen apparaat weer in ere hersteld.

We krijgen nog wel eens de vraag of wij ook in opdracht repareren en reviseren. Vaak gaat het dan om apparaten die voor de eigenaar van bijzondere betekenis zijn:
"....gekocht van het geld van mijn eerste krantenwijk. Van de kinderen gekregen. Van mijn vader geweest. Iedere zaterdag stond ik uren voor die etalage tot ik op een dag met die grote doos..........".
Ja, zo lusten wij er nog wel een paar. Bomen van kerels barsten bij ons in tranen uit. Of we hun taperecorder, cassetterecorder, draaitafel of versterker weer goed kunnen krijgen. Bij AudioSurvivors zeggen we dan natuurlijk geen nee. We vinden het zelfs leuk om te weten voor wie we ons stinkende best doen. En om jou als eigenaar bij de les te houden sturen we je af en toe een paar foto's van de werkzaamheden. Leuk toch?
Heb je een apparaat waar je eigenlijk niet van af wil maar wat wel eens flink onder handen genomen moet worden om er weer mee te kunnen werken? Neem contact met ons op en we overleggen over de mogelijkheden.

>> Uitgevoerd werk in 2008 >>

Drie mogelijkheden om je apparaat thuis te krijgen.

We zijn gevestigd in Nieuwegein en Amsterdam, dus bijna nooit te ver bij je vandaan. Onze klanten kiezen er daarom meestal voor om bij ons op afspraak in alle rust een keuze te maken uit ons ruime aanbod en hun apparaat direct mee te nemen. Toch willen wij ook tegemoet komen aan mensen voor wie het moeilijk of zelfs onmogelijk is om naar ons toe te komen. Zit jij in zo'n situatie? Dan sturen we het apparaat, veilig verpakt, tegen pakkettarief naar je toe of we rijden zelf even bij je langs als het in de route past.