Taperecorder Akai 1710W

 

De 1710W is zonder twijfel een pareltje binnen de Akai familie. Inmiddels een echte vintage recorder uit 1968, uitgevoerd met een HiFi buizen eindversterker, die een mooi helder geluid geeft.

Prachtig om te zien in notenhouten kast, geborsteld aluminium front, grijs hamerslag koppendeksel. e.d.

Technische gegevens:

4 sporen, 2 kanaals stereo/dubbel mono systeem
Bandsnelheid 4,75, 9,5 en 19 cm per seconde
Frequentiebereik:
40- 18.000Hz bij 19 cm/sec,
50 -15.000Hz bij 9,5cm/sec en
40-14.000 Hz bij 4,75 cm/sec. ( +/- 3dB).

2 koppen voor wissen en opnemen/afspelen, één micron gap. Hyperbolisch geslepen koppen zorgen voor een optimaal bandcontact.

Eén centrale motor voor afspelen en spoelen. Riemaandrijving naar de capstan, de spoelschotels worden aangedreven via tussenwielen. Relatief hoge spoelsnelheid voor een recorder met één motor. Charmant detail: verhoging motorsnelheid werkt ook door bij snelspoelen. Maar pas op, een verlaging van snelheid tijdens snelspoelen, wat je normaal natuurlijk nooit zou doen, levert een spaghetti van tape op. Dit staat niet vermeld in de gebuiksaanwijzing. Maar die fout maak je maar een keer. Akai moest in die tijd ook nog wat leren.

2x 4 Watt eindversterker ( 5 nog originele NEC buizen), speakers 5 bij 7 inch .Line in en line-out via gecombineerde DIN plug of Cinch pluggen

Aparte microfoon ingangen voor links en rechts
Hoofdtelefoonuitgang, aansluitmogelijkheid voor externe luidsprekers. Mute schakelaar.

Compleet met deksel en gebruiksaanwijzing.

Voor vol HiFi geluid neem je de Akai luidsprekerboxen SW-65 er bij. Dan merk je wat voor een mooie versterker er eigenlijk in deze 1710W zit. (zie luidsprekerboxen)