Philips radio B6X43A/01

 

De B6X43A/01 behoort tot de grote Plano radioserie van Philips die in de begin jaren zestig in grote aantallen en vele uitvoeringen zijn geproduceerd. Plano staat voor een laag radiotype, waarbij de voorzijde volledig in beslag wordt genomen door de afstemschaal en de luidprekers zijn verhuisd naar de zijkanten. In feite de eerste stap richting stereomeubel.

Op de afstemschaal pronkt verder het destijds overbekende Bi-Ampli logo, wat aangeeft dat deze radio over twee versterkers beschikt voor hoge en lage tonen. Deze radio is geschikt voor stereo weergave van grammofoonplaten (en CD's ) en geluidsbanden. In tegenstelling tot de meeste Bi-Ampli radio's is de B6X43A/01 ook geschikt voor stereo FM ontvangst. Zie het grote logo op de afstemschaal.

Deze radio heeft de volgende bereiken:
LG, MG, KG van 16 tot 50 meter, FM van 87,5 -104 MHz
Uitgangsvermogen is 2 x 3 Watt

De buizenbezetting is:
ECC85, ECH81, EF89, EBF89, EAA91, ECC83, EL84, EL84, EZ80, en de EM80 (het katteoog).

Extra ten opzichte van de kleinere Plano reeks heeft deze radio potmeters voor hoge en lage tonen.

Deze radio is volledig doorgemeten, ontdaan van defecte buizen en condensatoren, de FM is opnieuw uitgelijnd en hij is tot op de draad schoongemaakt. Resultaat: niks geen gebrom, geruis en gespat meer bij deze Bi-Ampli, maar weer dat volle warme jaren zestig geluid waar deze radio's zo om bekend stonden.

"Dus, vanavond kunnen wij helaas niet op je verjaardag komen, want er zijn stereotestuitzendingen op de FM en die willen wij met onze B6X43A, natuurlijk niet missen".

Inderdaad, je blijft wat vaker thuis met dit beest op je dressoir.