Philips radio B5X04A

 

De B5X04A behoort tot de kleinere Plano radioserie van Philips die in de begin jaren zestig in grote aantallen en vele uitvoeringen zijn geproduceerd. Plano staat voor een laag radiotype, waarbij de voorzijde volledig in beslag wordt genomen door de afstemschaal en de luidprekers zijn verhuisd naar de zijkanten. In feite de eerste stap richting stereomeubel.

Op de afstemschaal pronkt verder het destijds overbekende Bi-Ampli logo, wat aangeeft dat deze radio over twee versterkers beschikt voor hoge en lage tonen. De radio kan worden gebruikt voor stereo weergave van grammofoonplaten (en CD's ) en geluidsbanden. Radio ontvangst alleen in dubbel mono. Stereo was er in die tijd nog niet.

Deze radio heeft de volgende bereiken:
LG, MG, KG van 16 tot 50 meter, FM van 87,5 -104 MHz
Uitgangsvermogen is 2 x 2 Watt

De buizenbezetting is:
ECC85, ECH81, EF89, EBF89, EAA91, ECC83, EL84, EL84, EZ80, en de EM80 (het katteoog).

Deze radio is volledig doorgemeten, ontdaan van defecte buizen en condensatoren, de FM is opnieuw uitgelijnd en hij is tot op de draad schoongemaakt. Resultaat: niks geen gebrom, geruis en gespat meer bij deze Bi-Ampli, maar weer dat volle warme jaren zestig geluid waar deze radio's zo om bekend stonden.

Dus:"Zullen we vanavond eens naar radio Talinn luisteren Freek?" "Nou, er is een mooie opera op Warszawa1, Els"

Inderdaad: je gaat er weer eens lekker voor zitten met deze gigant uit de stal van Technisch Radio Bureau VAN HAREN, Weimarstraat 356, 's-Gravenhage.