Welkom Kras en Cool Een beetje gestoord Wat we voor je doen Garantie en Inruil Kopen op markten Contact
Radios Tuners Recievers Draaitafels CD Spelers
Tape Recorders Cassette Recorders Complete Sets Luidspreker Boxen Accessoires

 

 

Een beetje gestoord

Ja, je voelt hem al aan, bij ons zit er wat los. AudioSurvivors zet zich in voor behoud en doorstart van klassieke audioapparatuur, taperecorders in het bijzonder. De kern van ons programma stamt uit de jaren zeventig maar het totale bereik van ons programma ligt tussen de jaren zestig en de jaren negentig.

Onze ambitie is het om je een goed werkend en betrouwbaar apparaat te leveren waar je weer jaren ongestoord plezier aan kunt beleven. En gezien de tijd en de energie die wij stoppen in de reparatie, revisie en het testen van jouw nieuwe speeltje gaat uniek in prijs/prestatie bij ons zeker op. Gemiddeld zijn we een werkdag met een apparaat bezig. Met complexe toestellen minstens twee. Jouw voordeel is dat wij er niet voor gekozen hebben om rijk te willen worden want dan waren we nu met hele andere dingen bezig en bestond AudioSurvivors niet eens.

Donald Fagan, The Nightfly, 1982
Donald Fagen: "USB draaitafel? Scheer je weg!"

We leven in een tijd van Quatro-S (SuperSurroundSoundShit), van de bordkartonnen USB-draaitafel, waarop je jouw mooie platen nog één keer kan ronddraaien en het gammele USB-cassettedeck die jouw unieke opnamen van toen ook nog wel één keertje wil afspelen. Ultra Schamele Bakjes, waarvan de leverancier vurig hoopt dat je ze na afloop van het heilige digitaliseringsproces in een gecombineerde zwaai met je platen en tapes in de kliko smijt. Want u wilt service? Hoe schreven wij dat woord vroeger ook al weer? Ja zeg, we zijn hier toch zeker niet gek? Bij AudioSurvivors denken wij dat het ook in deze tijd heel anders kan.

We vinden het iedere dag opnieuw een feest om apparaten onderhanden te hebben met dikke metalen fronten, mooie houten kasten, echte potmeters, klikkende schakelaars en swingende VU-meters.
Toestellen waaraan je kunt zien dat er met veel vakmanschap over is nagedacht en aan gewerkt. Apparaten uit vervlogen tijden, snik. Toen Stereophonic Sound en High Fidelity met hoofdletters werd geschreven en een degelijke geluidsinstallatie voor een beetje vent (sorry dames) een must was.

Dat vinden wij nou leuk. Misschien zijn we wel een beetje gestoord. Maar we voelen ons er lekker bij. En gelukkig merken we dat steeds meer mensen zich tot deze storing aangetrokken voelen. Houden zo.